Hoe exporteer ik DXF- / CSV-bestanden en hoe open ik ze op een ander apparaat?

Open het project

Voordat je je DXF/CSV-bestand kunt exporteren naar je desktopcomputer, moet er een project zijn met gegevens (punten, polylijnen, polygonen enz...) die geëxporteerd kunnen worden. Wanneer je een project hebt aangemaakt en punten hebt gemeten, open je het project en klik je op de drie punten in de werkbalk van het project. Wanneer je hierop hebt gedrukt, krijg je een venster te zien, zoals hieronder, waar je "importeren" en "Exporteren" ziet.

Als je op exporteren hebt gedrukt, moet je een bestandsnaam kiezen. Dit kan van alles zijn, standaard is dit de naam van het project.

DXF of CSV?

Onder "Formaat" kun je kiezen welk bestandstype je wilt exporteren. Dit kan DXF of CSV zijn. Een DXF kan alleen naar de UNI-Cloud worden geëxporteerd en CSV kan zowel naar de UNI-Cloud als naar de SD-kaart worden geëxporteerd.

CSV geeft je alle meetdata in door komma's gescheiden waarden, DXF geeft een tekening die klaar is voor AutoCAD met alles in de lagen die je hebt gebruikt en optioneel de hoogte, punt ID's en attributen in het label.

Waar sla je je bestand op?

Als je ervoor kiest om het bestand op de SD-kaart op te slaan, kun je de Micro SD-kaart uit de UNI-GR1 halen nadat je deze hebt uitgeschakeld en het bestand openen met een ander SD-kaartcompatibel apparaat. Als je ervoor kiest om het bestand naar de UNI-Cloud-omgeving te exporteren en op Opslaan klikt, krijg je een feedbackbericht dat het bestand naar de UNI-Cloud wordt verzonden. Zodra je een groen bevestigingsbericht krijgt, kun je het bestand openen vanaf elk apparaat waar ook ter wereld op de UNI-Cloud.

Jouw bestand wacht in de cloud

Als je het DXF- of CSV-bestand naar de UNI-Cloud hebt geëxporteerd, kun je het downloaden van de UNI-Cloud-omgeving door te surfen naar https://cloud.marxact.com. Log in met je gegevens en ga naar Logs. Hier vind je alle geëxporteerde bestanden. Zoek (of filter) het bestand en download het door op het Download icoon te drukken, zoals in de afbeelding hieronder. Na het downloaden kun je het bestand meteen openen. Je kunt het DXF-bestand openen in AutoCAD en/of het CSV-bestand in Excel, natuurlijk kun je het bestand ook gewoon als bijlage aan je e-mail toevoegen met een e-mailprogramma en naar een collega sturen voor het geval hij of zij geen toegang heeft tot de UNI-Cloud.

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor de feedback Er is een probleem opgetreden bij het indienen van je feedback. Probeer het later nog eens.